fbpx

Seo Yazmanın Püf Noktaları

Önceden merkez olarak belirlenen işlek caddeler bulunurdu. İnsanlar dokunarak, görerek ve deneyerek alış veriş yapardı. Bunun için belirlenen bu sebeple de kalabalıkların akın ettiği caddeler vardı. Artık bu caddeleri Google temsil ediyor diyebiliriz. Bu e-ticaretin, uygulamaların, sitelerin ve alışveriş platformlarının Google içerisindeki yerini anlatıyor. Ziyaretçilerin ürünü tanıması ve denemeden satın alabilmesi için tüm özelliklerini belirten SEO yazıları bu kalabalığın temelidir.

Markanızı büyütmek, isminizi duyurmak ve ürünlerinizi tanıtmak istiyorsanız e-ticaret sitenizde mutlaka SEO yazınız olmalıdır. SEO’nuzun kalitesi müşterilerinizden ya da ziyaretçilerinizden aldığınız verimin kalitesini belirler. İnsanlar sizinle karşılaştığında aradığı şeyi bulduğunu hissetmelidir. Bu yüzden SEO çalışması yapmanız çok önemlidir.

Seo Nedir?

Seo elbette anladığınız üzere Türkçe değil İngilizce kökenlidir. Search Engine Optimization yani Türkçe Arama Motoru Optimizasyonu olan SEO; şirketin, markanın, ürün veya hizmetin ya da kişinin bilinirliği ile site ziyaretçilerini doğal şekilde herhangi bir satın alma olmadan yükseltmek için yapılır.

Biri sizi veya ürünlerinizi aradığında sitenizle karşılaşma olasılığını en yükseğe çıkarma stratejisi SEO çalışmasını getirir. Markanızı ve isminizi görünür hale getirir, hedef kitlenizle buluşmanızı sağlar. Hem siz kazanmış hem de onlara kazandırmış olursunuz.

Görünür Olmak

Web sitenizin Google içerisine tanımlı ve rakip olduğunuz diğer firmalar arasından tercih edilir olup üst sıralara çıkmasıyla aldığı ziyaret oranı bize görünürlüğünüzü gösterir. Bu görünürlüğü etkileyen etkenler domain ( site alanınız / adınız ) ve anahtar kelimeleri ne kadar doğru kullandığınızdır. Yerinde ve amacına uygun kullanılan anahtar kelimeler sitenizi en tercih edilen ve bilgilendirici site konumuna rahatlıkla getirebilir. Görünürlük alan adınızı da görünür hale getirir. Potansiyel müşterilerin ve var olan müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda karşısına çıkmıyorsanız alan adınız arama sonuçlarında bulunamıyor demektir. Ana hedefleriniz arasına domaininizi SEO ile görünür kılmayı da eklemelisiniz.

SEO Ne İçin Yapılır?

SEO; tüm dünyaya yapacağınız yolculukların biletidir. Bulunduğunuz çalışma alanını, sektörünüzü, şehrinizi hatta ülkenizi aşıp tüm dünyaya ulaşabilirsiniz. Sizinle aynı hizmeti verip, benzer ilkelere sahip olan ve verdiğiniz hizmetin hedef kitlesi direkt olarak nerede olursa olsun sizinle karşı karşıya olacak. SEO’nun en güzel avantajlarından bir diğeri ise saydığımız bu etkileri çok kısa sürede elde etmenizi sağlamasıdır. Dakikalar içinde, küçük çabalarla büyük işler yapabilir, büyük kitlelere seslenebilirsiniz. Hem siz kazanırsınız hem de hedef kitlenize kazandırırsınız.

Tercih edilme oranlarınızın artıp daha görünür bir site olmanız için en önemli etkenlerden biri de sayfanızın hızlıca açılması olur. Özellikle yeni nesile hitap ediyorsanız hız en iyi dostunuz olmalıdır. Donmalar, sitede sorun uyarıları ve yavaşlık size kaybettirir.

Özgün içerikler büyük oranda tıklanma sağlayacaktır. Çünkü herhangi bir yerden alıntı olan makaleler ve bilgiler ziyaretçileri asıl bilgilere sahip olan sayfaya yönlendirip o sayfaya kazanç sağlar. Aynı zamanda kısa sürede de Google’ın sayfanızı kabul etmemesiyle sonuçlanır. Özgün, diğer sitelerde bulunamayacak detayları içeren ve anahtar kelimelerin doğru kullanıldığı siteler her zaman yükselir.

Backlinkler ortak çalışma gerektirir ve iş birliği yaptığınız sitenin hedef kitlesini ve ziyaretçilerini de size getirir. Farklı alanlardan müşteri kazanmanız daha farklı sektörlere hitap edebilmeniz için de bir kapıdır.

Sözcükler Yatırımınızdır!

Dikkat çekici, ziyaretçilerin ekranda kalmasını sağlayacak ve tam onların istediği şeyin cevabı olan sözcükler sizin için en uzun ömürlü ve en kazançlı yatırım olacaktır. E-ticarette ya da web sitesi platformlarında her şey müşteriyle ve onu siteye çekmeyle başlar. Başlangıçların devamını ürün ve hizmetlerinizin kalitesiyle de siz getirirsiniz. Her şey güzel giderse sonuç olarak da potansiyel müşterilerle ziyaretçiler sürekli müşteriye dönüşür.