fbpx

Web Tasarımına Başlayacaklara Tavsiyeler

Web tasarımı yapmak günümüzde hem önemli miktarda gelir getirmekte hem de bir çok kişi için yapması eğlenceli olan bir meslektir. Web tasarımı alanında yeniyseniz çalışmaya başlamadan önce bilmeniz gereken bazı kodlamalar ve çeşitli programlar bulunmaktadır. Bu programların hangileri web tasarımına yeni başlayan birisi için daha iyi ve hangileri daha kolay anlaşılır gibi araştırmalar yapabilirsiniz. Buradaki yazıda web tasarımı yapmak isteyen ama bu konuda hiçbir fikri olmayan ya da web işinde sıfırdan başlayacaklar için birkaç ipucu bulabilirsiniz.

İlk Olarak Neler Öğrenilmeli?

HTML ve CSS web tasarımına yeni başlayacak olan birisinin ilk olarak öğrenmesi gereken iki adet önemli programdır. HTML ve CSS’i çok fazla duymuş olabilirsiniz ama haklarında yeterince bilgiye sahip değilseniz öncelikle bunları öğrenmeniz gerekmektedir. HTML, özellikle iskelet için yani tasarımların yapısal olarak tamamlanması için büyük bir önemi vardır. CSS’in ise tarzlar için önemi vardır. Web sitenizin etkileşimini ve donanımını daha fazla arttırmak için en çok başvurulan programlama dillerinden birisi olan Javascript, yardımcı olabilir. Eğer web sitesi tasarlamak ya da web ile ilgili herhangi bir tasarım yapmak istiyorsanız ilk önce bu programları ve kodlamaları öğrenmeniz gerekmektedir. Bu konulara hakim değilseniz web tasarımı konusunda zorlanmanız normaldir.

Geliştirme Programları

Yukarıda Saymış olduğumuz HTML, CSS ve Javascript gibi temel programlama ve kodlama dilleri dışında da geliştirme aşamasında en çok önerilmekte olan programlardan birisi de Dreamweaverdır. bu program bir çok uzman tarafından önerilmektedir. Ama eğer kodlamalar konusunda çok daha basit bir program istiyorsanız sizin için tavsiye edilen diğer sistem Notepad++ olacaktır. Notepad++ programında kodların yönetiminin ve nasıl değiştirebilceğiniz gibi uygulamalar ve deneyimler komple sizlerin ellerinde oluyor. Notepad++ programı sıfırdan kodlamaya başlamak için uygundur, bu programı ayrıntılı bir şekilde öğrenirseniz kodlar konusunda daha sade ve yalın yöntemler ve bilgi elde edebilirsiniz. Website x5 programı basit bir web sitesi oluşturmak için önerilen programlardan birisidir. Websitesi tasarımlarının büf noktalarını ve geliştirme hakkında ipuçlarını bu programların en sonki sürümlerinden yararlanarak öğrenebilirsiniz.

Yabancı Dilin Önemi

Önerdiğimiz programlar hakkında internet üzerinden Türkçe kaynaklarını bulabilirsiniz. Ama ingilizce biliyorsanız hele birde bu dile hakimseniz programların nasıl çalıştığını ve kodlamaların nasıl yapıldığı konusunda bilgi edinmeniz çok daha kolay olacaktır. Web site tasarımına sıfırdan başlayacak olanlara verilen en önemli tavsiyelerden birisi de “ingilizce öğrenmeye başlayın” olur. Ingilizce konusunda internet üzerinden de yardım almanız mümkündür. Günümüzde ingilizce öğrenmenize ve geliştirmenize yardım edebilecek birçok programı internetten de bulabilirsiniz. Tabi profesyonel firmalardan hem ingilizce hem de web tasarımı konusunda yardım almanız da mümkündür. Eğer maddi durumunuz yeterli ise bu yöntemide tercih edebilirsiniz. Tabi kendiniz öğrenmek istiyorsanız yukarıda saymış olduğum programlardan yardım alabilirsiniz.

Yaratıcılık ve Tasarım

Tasarım, herkesin yaratıcılığını gösterebilecekleri geniş anlamlar ifade etmektedir. Programlama ve kodlama dillerini öğrendiğiniz zaman açık kaynaklı kodları olan bir çok programdan yardım alıp kodların üzerinde de oynayarak bunları özelleştirebilmeniz mümkün olacaktır. Bunlar için de yapmanız gereken tek şey kendinizie ve yaratıcılığınıza güvenmek olucaktır. Web tasarımı alanı bir uğraş alanıdır, bu alanda sürekli kendinizi yenilemeniz ve yenilikleri takip etmeniz gerekmektedir. Bunlar da sizin bu işler ile ne kadar uğraşmak istediğinize ve çabalarınıza bağlı olmaktadır.