fbpx

Tanıtım Filminizin Daha İyi Olması İçin Birkaç İpucu

Sosyal medya, her gün çok daha fazla insanın katılması ile birlikte birikmiş konuları ya da yeni çıkan konular hakkında daha fazla bilgi paylaşabilmesi için fırsat sunmaktadır. Video pazarlaması gibi bir paylaşım için güçlü bir taktik sergilemek gerekmektedir. Tanıtım filmleri sık sık paylaşılan bağlantılardan ya da makalelerden daha fazla etkileşim kazanmaktadır. Bağlantıların ya da makalelerin karmaşıklığı arasından daha fazla ön plana çıkmaktadır. Ayrıca küçük bir bütçe ile de yüksek kalitede tanıtım filmi yapabilmeniz de mümkündür.
Genel olarak arama motorlarında araştırma yapan, bilgi arayan kullanıcılar hızlı aramalar yapmaktadır. Bu sebeple tanıtım filmleri ya da görseller gibi unsurlar, olan bu kitleye en iyi ve en iyi hızlı şekilde ulaştırmayı sağlamaktadır.
Yapılan anket sonuçlarına göre; medyada yapılan çalışmalar, tanıtım filmleri özellikle 50 yaşının altındaki kullanıcılar için kullanılan önemli bir araçtır.
Profesyonel düzeyde tanıtım filmi hizmeti veren şirketler için, bir müşteri ya da potansiyel bir müşterinin işinde profesyoneller tarafından güvende hissetmesi önemlidir. Tanıtım filmleri, uyum sağlamak ve güvenli ortamın oluşturulmasına katkı sağlamaktadır. Bir tanıtım filmi oluşturmak ve müşteri sağlamak için bir gelecek bekliyorsundur. Elbette, düşünecek oldukça fazla şey vardır. Tanıtım filminde hedef kitlenize vereceğiniz mesaj ya da mesajlar her daim anahtardır; ancak tanıtım filminin kalitesi ve de profesyonelliği güvenirlilik açısından birer pozitif dönüş sağlayacaktır. Ayrıca, tanıtım filmlerini doğru ve etkili bir biçimde kullanmanız doğru ve etkili alanlarda paylaşmanız olumlu olacaktır.

başarılı tanıtım filmi için ipuçları:

Hedef kitlenizi tanıyın. Tıpkı yaptığınızın satışlarda olduğu gibi, tanıtım filmi oluştururken de hedef kitlenizi tanımanız gerekmektedir. Bu önemli bir unsurdur.

Çekimi planla. Yapacağınız çekim tarzını önceden planlamanız gerekir. Hedef kitlenizin ne tarz çekimden hoşlanacağını, ne tarz çekimlerin dikkatini daha çok çekeceğini iyi bilin ve çekim tarzınızı ona göre ayarlayın. Bu sayede çekim sırasında hem zamandan hem de kaynaktan tasarruf edersiniz.

Kaliteli senaryo, ama abartıdan kaçının. Diğer pazarlama teknikleri gibi içerikler çok önemlidir. Tanıtım filmlerinde sanki bir dergi ya da bir gazete okuyormuş gibi konuşmaktan kaçının. Tanıtım filmini konuşturun. Hedef kitlenizi tanıtın, hedef kitlenizin neye ihtiyaç duyduğunu ve ilgi alanlarını iyi bilin. Hedef kitlenize değerli bir içerik hazırlayın ve sunun.
Onlara değerli içerik verin. Kaliteli olmayan bir tanıtım filminden kötü eleştiriler almanız oldukça fazladır. Titrek kamera görüntülerinden kaçınmak için tripod kullanın. Ayrıca kullandığınız aydınlatmanın yeterli ya da iyi olduğundan emin olmak için sık sık test çekimleri yapabilirsiniz.

Bir müzik puanı kullanmayı düşünün. Müzik seçimleri de tanıtım filminde oldukça büyük bir etkiye sebep olmaktadır. Tanıtım filmi içeriğinizin izleyicileriniz açısından ilginç olması ve bilgilendirici olması yararlı olacak.

Kısa tut. Tanıtım filmi süresi fazla uzun yapmanız izleyiciyi bir zaman sonra bunaltacaktır ve tanıtım filmini izlemeden kapatmasına sebebiyet olacaktır. 2-5 dakikalık tanıtım filmlerinin ideal süresi olarak belirlenmiştir. Ne bu sürenin altında, ne de bu sürenin üzerinde bir tanıtım filmi oluşturmalısınız.