fbpx

Sosyal Medyada Fotoğraf Paylaşmanın Püf Noktaları

Günlük hayatımızda yolda karşılaştığımız, başını okşadığımız bir hayvanı, bakıp hayran olduğumuz bir manzarayı, tadı damağımızda kalan bir yemeği, sohbetine doyum olmayan bir arkadaş ortamını ya da kendimizi anı bırakma ihtiyacı ile neredeyse her gün fotoğraflıyoruz. Hızla gelişen sosyal medyada da kalıcı ya da geçici olarak bu anıları çevremize göstermek için paylaşıyoruz. Öyle ki şu an herhangi bir sosyal medya hesabı olmayan birini tanıyan kalmamıştır…

Sosyal medyayı etkili bir biçimde kullanabilmek ya da hem kişisel hem de varsa kurumsal hesabınızı büyütmek / görünür kılmak istiyorsanız sosyal medyada fotoğraf paylaşmak hakkında bazı bilgilere hakim olmanız gerekir.
Potansiyel kitlenize daha hızlı ve tam zamanında ulaşmak bununla da kalmayıp beğenilerinizin eskisinden de fazla olmasını istiyorsanız bahsettiğimiz bilgileri kullanmalısınız. Her sosyal medya mecrasının kendine has fotoğraf ve video için paylaşım saati, paylaşım boyutu yahut paylaşım şekli mevcuttur.

Instagram’da Fotoğraf Paylaşma

Instagram’da hesabınızın tanınma ve görünme olasılığını artırmak aynı zamanda hesabınızı en güzel şekilde göstermek için doğru tekniklerle çekilmiş yüksek çözünürlüklü fotoğraflara ihtiyacınız var. Böyle fotoğraflar kullanmak erişilebilirliğinizi de artıracağına emin olabilirsiniz. Bu tarz görseller elde etmenin yollarından birkaçı ise iyi bir ışık bulmak ve doğru bir perspektif açısı yakalamaktır. Sonuç olarak daha kaliteli çekimler yakalamış ve sosyal mecralarda paylaşmak için yeterli kriterlerde bir kareye sahip olmuş olursunuz.

Instagram’da gerekli teknikleri kullanarak çektiğiniz ve kalitesinden emin olduğunuz fotoğrafınız kadar o fotoğrafı paylaştığınız saatler de çok önemlidir. Doğru akışın içinde olacağınız saatleri bilmeli ve o zaman zarfında paylaşımlar yapmalısınız. Bu sayede beğenileriniz artacak ve keşfete düşme olasılığınız büyük oranda yükselecektir. Az önce de belirttiğimiz Instagram akış saatleri insanların daha aktif ve mümkünse tamamen boş olduğu saatlerdir. Bu saatlerin tam tanımı ise şöyledir: genelde işe başlama saatleri ve tam tersi şekilde akşam iş çıkış saatlerine denk gelir. Bu zaman dilimlerinde kaliteli, özgün ve ilginç fotoğraflar paylaşırsanız keşfete düşme ihtimaliniz ile birlikte tabii ki fotoğraflarınızın daha fazla insana ulaşma ihtimali de yükselir.

Twitter’da Fotoğraf Paylaşma

Twitter insanların gündemi yakından takip edebildiği ve eğlenceli akımların başlatıldığı, takip edildiği sosyal medya sitesidir. Twitter’da markalar kendilerini tanıtmak, bünyelerinde var olan bilgileri paylaşmak, haber değeri olan gelişmeleri anlatmak için fotoğraflar paylaşsa da genel olarak Instagram kadar fotoğraf paylaşımı için kullanılan bir sosyal medya platformu değildir.

Fotoğraf albümü oluşturmayı kolaylaştırmaya çalışmak ve mobil kullanıcıların fotoğrafları daha rahat bir şekilde görmesi için bir çaba sarf etse de pek buna uygun tasarımlanmamıştır. Gündemden haberdar olmak ve takip etmek için kullanılan fotoğraflar dışında kullanıcılar fotoğraflara pek tıklamaz, bu sayede etkileşim almak istiyorsanız Instagram hesabınızı kullanmanızı öneririz.

Sosyal Medya’da Doğru Zamanda Fotoğraf Paylaşmak Markanız İçin Çok Önemli!

Günümüzde hayatımızın odak noktasında yer alan sosyal platformların geleceğini ön görmek çok zor bir hal aldı. Günbegün daha çok insanları çeken bu mecraların bazı uzman kişilerin analizlerine göre ilerleyen zamanlarda neredeyse tüm firmaların rekabetini tek bir çatı altında gerçekleştireceği yerler olacağı söyleniyor. Sosyal medya hesapları kişilerin benliklerini en etkileyici şekilde sunabilecekleri mecralar olmaya başladı. Sosyal medyayı güzel ve kaliteli kullanarak gerek iş ortamında gerekse kişisel gelişiminiz için önemli yol kat edebilirsiniz. Sosyal medyayı imajınıza uygun ve aktif kullanmak için eğitim alıp kendinizi geliştirme fırsatını kaçırmamalısınız!