fbpx

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Kaliteli içerik nasıl yazılır, SEO uyumlu makale nedir? Kaliteli içerik nasıl yazılır sorusundan önce kaliteli içerik nedir sorusunun cevabını bilmekte fayda var. Kaliteli bir içeriğe başlamadan önce, yeterli miktarda araştırma yapıp okuyucunuzun ihtiyaçlarına cevap vermeli, okuyucu zihninde iyi bir noktaya gelmelisiniz.

Kaliteli bir içerik çıkarmak istiyorsanız; şu örneğe göz atmanızda fayda var. Bir kullanıcı futbol terimlerinin anlamını Google’a futbol terimleri nelerdir sorusunu sorup, giriş yaptığı web sitede futbol terimleri yerine futbolcuları veyahut futboldan alakasız bilgiler görünüyorsa; aranılan sorunun cevabına ulaşamayıp, zaman açısından kayba uğramış olmak beraberinde sitenizden hemen çıkış yapacaktır. Site dizaynı ya da site kalitesi iyi olup olmaması fark etmeksizin, web site ziyaretçi tarafından eksi(-) puan almaktadır. arama motoru algoritması da bu ve bunun gibi birçok web siteyi arama sonuçlarında listelemez, listelese dahi en sonlarda listeler ve zamanla liste dışına çıkar. Kaliteli bir içerik yazarıysanız web siteniz arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkar. Özetle kaliteli içerik, okuyucunun sorularını cevapsız bırakmaksızın, okuyucunun ihtiyaç duyduğu bütün soruların cevabını verebilmektir. Peki kaliteli içerik nasıl yapılır?

İçerik Planlaması

Kelebekler, bitkiler, tatil yerleri, gezegenler, uzay vb. konular hakkında bir yazı yazacaksanız; konuyu iyice araştırıp, bilgi sahibi olmalısınız. Ziyaretçilerinizin ne hakkında bilgi edinmek istediklerini, içeriğinizin ziyaretçiye ne katacağına karar verip. Konunuzun içeriğini ona göre ayarlamalısınız.

Anahtar Kelimeler

Kullanıcılar arama motorlarına hangi soruları soruyorlar? En çok hangi konu hakkında bilgi edinmek istiyor. Anahtar kelime araştırmalarınızda Google Trends’den yardım alıp daha verimli iş çıkartabilirsiniz. Bulduğunuz anahtar kelimenin tamamını kullanarak içeriğinizde kullanmamaya dikkat edin. Bu durum arama motorları tarafından tespit edilip, içeriğinize zarar verebilmektedir.

Kısa URL’ler

 URL başlıklarınız, içerik başlıklarınız ile tamamıyla eşleşmesine gerek yoktur. URL’nizi mümkün olduğunca kısa tutup, içerik hakkında bilgi vermelisiniz.

Resimler ve Alt Etiketler

 İçeriğinize eklediğiniz resimlere birer alt etiket oluşturmak, alt etiketler sayesinde görsel aramalarda da web siteniz ön plana çıkmaktadır.

Kaliteli içerik çıkartmaya artık hazırsınız!

SEO uyumlu makale nedir? SEO uyumlu başarılı bir makale hazırlamanın püf noktaları, arama motorunda öne çıkma ve web trafiğinizi artırmak için neler yapılmalıdır?           

SEO daha fazla organik trafik almanız açısından önemli bir konumdadır. SEO, arama motoru trafiğinizin verimli bir şekilde çalışmasını ve trafiğinizi artırmak için arama motorlarında üst sıralarda yer almanızı sağlayan bir çalışma biçimidir. SEO terimi, arama motorlarına yazılan kelimeyi web trafiğinize katarak trafiğinizi artırır, Bir kullanıcı arama motoruna yazdığı bilgiler doğrultusunda giriş yaptığı sitede istediği bilgiyi alamayıp ardından hemen çıkış yaptığında, bounce rate oranınız etkilenecektir ve giriş yaptığı sitenin web trafiği kötü bir etkileşim kazanacaktır. Web trafiğinizin kötü bir etkileşim kazanmaması için anahtar kelimelerinizi iyi seçmenizde fayda var.

SEO uyumlu makale belirli anahtar kelimelerin kullanıldığı, faydalı, bilgi içeren içeriklerdir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanmak arama motorların çoğunluğu etkiler. SEO uyumlu makale örneğine “Siyah renkli üstü açık araba” gibi net bir biçimde belirlenmiş, uzun kuyruklu anahtar kelimelere örnektir. Bu tür arama, daha yüksek arama hacmine sahip olduğundan dolayı, “üstü açık araba” aramasından daha iyi bir sonuçlar ortaya çıkaracağı kesindir.

Başarılı bir SEO uyumlu makale yazmanın en önemli noktalarından biri de anahtar kelimeleri gerekli ve doğru kullanımından geçer. Anahtar kelimeler, hedef kitlenize doğrudan ulaşmanızı ve hedef kitlenize doğru ve güvenilir bilgiyi doğru yoldan iletmenize yardımcı olmaktadır. İçeriğinizin uzunluğu da önemli bir unsurlardan biridir. Gereğinden fazla uzatılmış cümleler, site ziyaretçinizin canını sıkabilir, ziyaretçiye kötü bir deneyim yaşatabilmektedir. İçeriklerinize birer alt başlık oluşturmak ziyaretçinize rahat bir okuma deneyimi yaşatacaktır. Alt başlıkları uygun anahtar kelimeler ile oluşturmak, içeriğinize görsel içerikler eklemek, okumayı kolaylaştıran bir diğer unsurdur. Ayrıca eklenilen görseller ilgi çekici olabilmektedir. Çeşitler görseller ile içeriğinizi zenginleştirmek, görsellerinizin etiketlerini verimli kullanmak, site trafiğinize katkı sağlayacaktır. İçeriğinizde çeşitli linkler kullanarak okuyucuyu meraklandırmak, okuyucuya farklı bilgiler vererek siteniz içerisinde daha fazla zaman geçirmesini ve site içerisinde gezinmesini sağlayabilirsiniz. Özetle Anahtar kelime kullanımı, anahtar kelime yoğunluğu, içerik uzunluğu ve kalitesi, başlıklar, alt başlıklar ve görsel etiketler kullanımı SEO uyumlu bir içerik hazırlamanın başlıca faktörlerindendir.