fbpx

SEO Nedir ve SEO Hakkında Birkaç İpucu

SEO, Türkçe arama motorları optimizasyonunu kullanarak web sitelerinin arama motoru sıralamasında üst sıralara çıkmasını sağlamaktadır. Daha anlaşılabilir bir şekilde ifade etmek gerekirse, kodlaması yapılmış ve kurulmuş bir web sitesinin internetteki arama motorlarında motorlarında (Google, Yahoo, Yandex, Microsoft Bing, DuckDuckGo, Baidu gibi pek çok arama motoru da mevcuttur.) sıralamasını mevcut sıradan alıp daha da üst sıralarda gözükmesine olanak sağlayacak tekniklere SEO denilmektedir.
Organik SEO‘ya gelecek olursak, organik SEO tasarlanan web sitelerinin arama motorlarında (Google, Yahoo, Yandex, Microsoft Bing, DuckDuckGo, Baidu gibi pek çok arama motoru da mevcuttur.) daha da üst sıralara yerleşebilmek için internet alt yapısına dokunmadan doğal bir şekilde yapılma durumuna denmektedir.


SEO’nun Çalışma Mantığı

Web tasarımı bitmiş ve yayımlanan web siteler organik SEO kullanarak, internette işlem gören botlara çok daha kolay bir şekilde çalışma görür. Organik SEO oluşturmak için temelde olan en önemli faktör sistem işleyişine çeşitli müdahalelerde ve çeşitli tehditleri hiçbir şekilde oluşturulmamasındandır. Bunların aksine almış olduğunuz link de işe dahil olarak web sitenin çalışmasına müdahale ederek Black Hat SEO adında değerlendirilir. Bu yöntem ile kısa sürelerde başaralı birkaç sonuç elde edilebilir, fakat uzun sürede sistem yaratılan sorunlar ile başa çıkamayarak bu işlemin kısa süreli olmasına neden olmaktadır.
Organik SEO için birkaç maddeyi dikkate almak gerekmektedir. Aşağıda maddeleri sırası ile listeledik;

SEO Hakkında Birkaç İpucu

Gelişen teknoloji ile büyük bir konuma yükselen SEO, yayımlanma tarihi yeni olan web sitelerine oldukça fazla avantaj sağlamaktadır. Yeni yayımlanan web sitelerinin web trafiğini artırmak için oldukça iyi bir işlemdir.
Eğer yaptığınız SEO işlemlerin verimli sonuçlar doğurmasını istiyorsanız, web site trafiğiniz olduğundan daha fazla olmasını istiyorsanız aşağıda listelemiş olduğumuz SEO ipuçları yazısına göz atınız.

Bu listedekilere dikkat edilerek hazırlanan SEO çalışmaları web sitenize katkısı oldukça fazla olacaktır. Hedef kitleye doğrudan ulaşabilmek açısından SEO‘nun önemi oldukça fazladır. Ayrıca arama motorlarında en üst seviyelere konumlandırılmak için anahtar kelime planlaması da büyük önem taşır.