fbpx

Kurumsal Web Tasarım Nasıl Olmalı?

Yaşadığımız dünyada internetin var olmadığı ya da işlerin herhangi bir kısmının internet aracılığı ile yürütülmediği veya halledilmediği bir yer/iş yeri neredeyse kalmadı diyebiliriz. İnternet artık günlük hayatımızın tam ortasında yer alıyor. Günlük hayattaki iletişim, iş mecrasında kurulan bağlar, bilgi alış verişi ve sürekli güncellenme halindeki bilgi akışları, aynı zamanda da sosyal medya gibi bu ve birçok alanda daha kendini sık sık hatırlatır oldu. İnsanların bu denli ilgi göstermesine binaen kurumsal firmalar da gerek hedef kitle arayışı gerekse hazır hedef kitleye daha hızlı ve kaliteli şekilde ulaşabilme bir yandan da daha fazla kitleye hitap etme isteğiyle web sitesi sahibi olmaya başladılar. Sonuç olarak kurumsal web tasarımı en önemli tanıtım aracı haline geldi.

Kurumsal Web Tasarımı Nedir?

Kurumsal web tasarımı; bir kuruluşun/firmanın kurumsallığını, hizmetlerini, müşteri kitlesini, kısacası hakkında öğrenilmesini istediği her şeyi en doğru şekilde ziyaretçiye yansıtabilmeyi vaat eden web tasarım projesidir. En iyi şekilde tasarlanıp internete dolayısıyla da ziyaretçiye sunulan bu siteler firmaların dünyaya açılan pencereleri, kendi bünyesi için ise ayna görevi görmektedir.
Yani kurumsal web tasarımı sayesinde firmalar; hem kendileri için belirledikleri imaja göre yansıtılıyor hem de hedef kitlelerinin ihtiyaçlarını analiz edebiliyor.

Kurumsal web tasarımının uygulama planı sürecinde önem verilmesi gereken nitelikler şunlardır: hizmet verilen (kurumsal web tasarımı yapılan) firmanın; içerisinde yer aldığı sektör, kullandığı logo, kurulma amacı, verdiği hizmet ve hedef kitlesi gibi tanıtımı vurgulayacak öğeler örnek verilebilir.
Tasarımı yapılacak web sitesine öncelikle firmanın imajına uygun tema seçilir. Temadaki renk seçimleri ve yazı boyutları/fontları gibi küçük detaylar da dahil bu öğelere göre belirlenir.

Kurumsal Web Tasarım Nasıl Yapılır?
Kurumsal web tasarımı planlanırken öncelikle tasarım hizmeti verilecek olan firmanın çalıştığı sektördeki uluslararası firmaların web siteleri taranır/incelenir. Tasarıma başlandığında bu taramalar sonucunda belirlenen ana hatlar doğrultusunda bir taslak çıkarılır. Tasarım; firmanın pazara çıkaracağı ürünleri veya vereceği hizmetleri üzerinden yapılır.

Müşterilerinizin sitenizde rahatça dolaşmasını sağlayacak bir yönlendirici, müşteriyi olumlu yönde etkileyecek renkler ile tema seçimi, sitedeki içeriklerin tutarlılığı, yazıların duruluğu, konuların bağlılığı, ürünlerin kompozisyonu vb. unsurlar kurumsal bir tasarım sitesinin sahip olması gereken en önemli özelliklerden bazılarıdır.

Kurumsal Web Tasarımda Olması Gerekenler Nelerdir?
Modernize edilmiş bir arayüz: Web tasarımı aşamasında eskide kalmış, rakip firmalar tarafından dahi kullanılmayan tarzlar yerine trendlerin peşinden gitmelisiniz. Ancak bunu yaparken de kurumsal bir firma olduğunuzu unutmamalı ciddiyetinizi de korumalısınız. Ölçüyü iyi ayarlamanız gerekir.

Responsive tasarım: Kurumsal web sitesinin arayüzü bütün akıllı cihazların ekranından rahatlıkla takip edilebilir olmalıdır. Yazıların, görsellerin ya da ürünlerin kalitesi düşmemelidir.

İletişim formu ve Google Map: Kurumsal bir web sitesinde şirketin iş için kullandığı telefonunun, e-mail adresinin ve açık adresinin bulunduğu bir iletişim sayfası muhakkak ki olmalıdır. Google Map bağlantısı da sayfaya eklenmelidir.

Hakkımızda sayfası: Kurumsal bir firmanın web sitesindeki hakkımızda sayfası düşünülenden daha önemlidir. Ziyaretçiler firmanın geçmişini de kuruluş amacını da merak eder, firmanın görevi de bu merakı gidermektir. Kurumsal bir firma, kendisini müşterisine en doğru şekilde, netlikle tanıtmalı; misyon ve vizyonunu güzel bir dille anlatmalıdır.

Sosyal medya butonları: Kurumsal web sitesinde firmanın her mecrada takip edilebilir olduğunu görmek ziyaretçiyi pozitif yönde etkiler. Sosyal medya hesapları bir köşede mutlaka olmalıdır.

Hız: Web sitenizin sayfaları ziyaretçiler için hızlıca açılmalıdır. Web sitesinin hızlı olmasını istiyorsanız hızlı bir sunucuda var olmalıdır. Özellikle yeni jenerasyon için hız en önemli unsurdur.

Özgün içerik: Web sitesindeki içerikler alıntı, başka birinden/sayfadan tabiri caizse çalıntı olursa kullanıcılar firmaya güvenmezler. Bu nedenle en ince ayrıntısına kadar sitenizdeki her şey kendi fikriniz üzerine tasarlanmış olmalıdır.