fbpx

Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medyanın gücünün artık hem kurumsallıkta hem kişisel hesaplarda herkes farkında… Doğru şekilde kullanıldığında ciddi manada etki yaratacak, markanızı yükseltecek, imajınızı geliştirip geniş kitlelere tanıtacak, kişisel hesaplarda da en az etkisiyle popülerliğinizi artıracak bir araçtır. Bunun için dünyanın her yerinde neredeyse herkesin, 7’den 70’e her yaştan bireyin kullanabildiği uygulamalar sizin için en iyi seçenekler olacaktır.

Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi Nedir?
Sosyal medya olarak adlandırılan hem bilgisayardan hem mobilden kullanılan uygulama ve sitelerin içerisinde bir hesap oluşturup markanızı / isminizi tanıtmak, bilinirliğinizi artırmak, hedef kitlenizi bulmanızı ve genişletmenizi sağlamak, doğru aynı zamanda da en hızlı şekilde onlara hitap edebilmek, satın almaya yönlendirmektir.
Özgün, biricik ve kaliteli içerikler oluşturarak tercih edilme, çevrimiçi varlığınızı da yönlendirme sürecidir.

Sosyal Medyayı Yönlendirme
Bu yönlendirme işlemi belirli stratejilerden oluşur. Firmanızın genellikle uzun vadeli olarak fakat bazı sezonlarda ise kısa vadeli olarak da hedeflerini belirlediğinizde aynı zamanda da sosyal medyaya uyumlu planlarınızı netleştirmeniz bir strateji örneği olacaktır. Elbette bir de stratejiler için belirli amaçlar tasarlamak gerekir.

Firmanıza özel neredeyse var olabilecek her soruya cevap oluşturacak araştırmalar yapılır. Sosyal mecralarda en kaliteli, bol kazançlı ve iyi geri dönütler getirecek senelik bir planlama tasarlayıp ve tarzınıza özel yöntemler belirlenir. Bu yöntemler bütün tasarının ilk aşaması olarak hazırlanır, bunun beraberinde markanın geliştirilmesi / yükselmesi için faaliyete geçilir.

Sosyal Medyada Marka Kimliği
Kimliğinizin görünüşünü sizin belirlemeniz gerekir. Bunu belirlemek de doğru hareketlerle çok kolay. Sosyal medya hesabınızı takip eden, gören ya da hesabınız minvalinde hesaplarla ilgilenen kişilerim sizi nasıl görmesini istersiniz? Örneğin; standartların üstünde, elegant, içten ya da çok başarılı, işini en iyi şekilde yapan…

Markanızın iyi bir görsel tasarısının olması gerekir. Mümkünse yapılan paylaşımlarınız belli bir akış içerisinde olursa ziyaretçiler aradığını çok daha rahat bulur, hesabınızda daha kaliteli vakit geçirir. Bu markanızın itibarını üst segmente taşıyacak unsurlardan biridir.

Sosyal Medyada İçerik Paylaşımı

Bu paylaşım tasarısı sizin marka imajınıza, içeriklerinize ve takipçilerinize / ziyaretçilerinize / hedef kitlenize göre farklılık gösterir. Çünkü her iş sektörünün hedef kitlesi, o hedef kitlenin sosyal medyayı kullanış şekli, kullandıkları zamanlar, verdikleri etkileşimler değişim gösterir. Önce bir izleme süreci gerçekleştirilmelidir. İki – üç ay gibi zamanlarda bu izlenimler açıkça kendini belli eder. İzlenim sürecinin sonucunda bir ayda, bir haftada ne sıklıkla, ne tarzda ya da nasıl etkileşimler gerçekleştirecek şekilde içerikler yapılıp ne zaman paylaşılmalı sorusunun cevabını zaten bulmuş olursunuz.

Kullanılan yardımcı yazılımlar sayesinde hedef kitlenizin en aktif olduğu zamanları ve özel günleri belirleyerek paylaşımlarınızı o zamanlarda gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal Medyadaki Sorular ve Yorumlar
Firmanızın kurumsal kimliğinin oluşumu ve sevilmesi sırasında en önemli parçalarından biri takipçilerinizin ve ziyaretçilerinizin sorularını en doğru şekilde yanıtlayacak olan bir soru-cevap arşividir. Gelen her sorunun konu ne olursa olsun bir cevabı olmalı, ziyaretçiler sizden ve doğru yanıt aldığından emin olmalı, çözülmesi gereken her şey doğru zamanda doğru şekilde çözülmelidir. Marka-ajans, ajans-takipçi arasındaki onay süreçleri de bu şekilde daha hızlı gerçekleşiyor.