20 yıllık reklam ve dijital dünya tecrübesini yenilikçi ekibiyle bir araya getiren Join Digital, kreatif bakış açısıyla markanızın dijital dünyada neye ihtiyacı varsa üretiyor. Son teknoloji fotoğraf ve tasarım ekipmanları ile ürün fotoğrafları, ürün videoları, modelli çekimler, tanıtım filmleri, internet siteleri ve kurumsal kimlik tasarlıyor.
Kurumsal kimlik; bir firmanın sektör içerisindeki pazarda verdiği hizmet ya da sattığı ürün için dışarıdan tanınan yüzüdür. Firma kendini ancak kurumsal kimliğiyle ifade eder. Elbette verdiği hizmetin kapsamı, sattığı ürünün kalitesi veya müşterileriyle ilgilenişi de firmanın kendini ifade etmesine yardımcı olur. Fakat henüz sizinle çalışmamış, işlerinizi sadece dışarıdan gören ve tecrübe etmemiş, müşteri yorumlarından haberdar olmayan kişiler için kurumsal kimliğiniz çok önemlidir, kendinizi tanıtma aracınızdır. Bilinmesi gereken başka bir nokta da ifade ediş tarzınız belirli çizgiler üzerinde olmalı ve ekstra durumlar dışında değiştirilmemelidir.
Kurumsal kimliği tamamlamanın son aşaması olarak kurumsal kimlik tasarımı yapılır. Firmanın logosu, ofisin tasarımı, çalışanlar için belirlenen kıyafet kuralları, firmanın görünürlüğünü ifade eden tabelası, web sitesi vb. birçok unsur bu tasarımda kendini gösterir.
Kurumsal kimlik; firmanın her işinin altına attığı ya da atacağı imzasıdır ve yukarıda belirttiğimiz gibi bu nedenle değişmemesi gerekir. Belli sezonlarda marka sahibinin ve tasarımı yapan kişilerin ortak fikir alışverişi ile oynamalar yapılabilse bile kurumsal kimlik çizgisi kaymamalıdır.
Kurumsal kimliği oluşturmada emin olun ki taslak şirketin tanıtıcısı olan logo üstünden devam eder. Logonun içerdiği her detay nerede görünürse görünsün kalite olarak aynı değerde kalmalıdır, yazı fontu hiçbir alanda farklı kullanılmamalıdır. Kimlikte de en uygun şekilde yansıtılmalıdır. Yazı fontu ve detaylarla birlikte renklerde değişmemeli aynı zamanda da ton bilgileri verilmelidir.
Kurumsal kimliğin marka için yansıttığı görünüm; hem potansiyel hem de var olan müşterilerin bakış açısını belirler. Bu nedenle de şirket planlı ya da para vererek reklam yapmak / yaptırmak istediğinde tercihini doğru seçmesine yardımcı olur ve yatırımlarını mantıklı ilerletmelerini sağlar.
Kurumsal kimlik oluşturmadaki asıl amaç kurum içi belirlenen hedefi gerçekleştirmeye daha da yaklaşmak, kurumun tanıtımını en doğru şekilde yapmak ve istenilenin karşılandığını göstermektir. Kaliteli bir kurumsal kimlik iş yerindeki kişilerin ortak bir düşünceye bağlı kalmasını sağlar, bu da herkesin firmayı aynı şekilde tanımasını, tanıtmasını getirir. Aynı zamanda da çalışanların firmayı daha kolay sahiplenmesine yardımcı olur. İş yeriyle bütünleşmiş çalışanlar en kalifiye halleriyle çalışır, çalışmaktan zevk alır, kurum yükselirse kendisinin de yükseleceğini fark eder, çizgisini bozmaz. Böylece her çalışan böyle düşündüğünde grup başarısı gerçekleşir ve ortak paylaşımlar artar. Çalışanların standartların üstünde motive edilmesi ve emeğinin karşılığında beklediği etkiyi görmesi ile işi yapış hızı, işin kalitesi, müşterilerin geri dönüşleri de standartların üstünde olacaktır.
Kurumsal kimliği oluşturan birçok unsur bulunur. Örneğin; markanın var ettiği, pazara çıkardığı ürünler, verdiği hizmetler, ofis ortamı, isim ve logosunu taşıyan tabelası, tanıtım için ya da müşteriler için düzenlenen sergiler, fuarlar, çalışanlara özel kartvizitler, firmaların hizmetler üstüne kestiği belgeler, firmanın işleri üzerinden paylaştığı yayınlar, işletmenin bastırdığı / dağıttığı kataloglar ya da dergiler, reklamlar veya broşürler gibi firmanın isminin geçtiği her öğe kurumsal kimliği var eden birkaç unsurdur.
Baktığımızda saydığımız unsurlarla birlikte iş yerlerinin internet siteleri veya diğer dijital tanıtım şekilleri de kurumsal kimlik tasarılarının içinde bulunur.
Kurumsal kimlik olarak tanımladığımız bu tanıtım şekli anlattığımız üzere, kurumun tarzıyla, görünüşüyle ilgilenir. Bu sebeple en önemli reklam aracı rolündedir ve tasarlanırken bilirkişilere danışılmalı, her detay tek tek düşünülmelidir. Kurumsal kimlik tasarlanırken en temel kural; iş yerine ait hiçbir detayın, ince düşüncenin ya da verinin atlanmamasıdır.