fbpx

Evinizi Sattıracak Fotoğraflar İçin 15 İpucu

1. Doğru Zamanı Seçin

Emlak fotoğrafçıları için doğru zamanı seçmek çok önemlidir. Fırsatınız varsa gündüz fotoğraf çekimi planlayın. Bu şekilde, fotoğraflarınızda çok fazla doğal ışık ve parlak, doygun renkler elde edersiniz.

Hava bulutluysa, çekim için başka bir zaman seçmelisiniz.

Güneş evin önünde olmalı. Böylece bu konumda gerçekten iyi bir aydınlatma elde edersiniz. Önceden koşul olup olmadığını öğrenmek ve fotoğraf çekiminizi doğru planlamak için Hava Kanalı ( Android , iOS ) veya Karanlık Gökyüzü Hava Durumu ( Android , iOS ) uygulamasını indirin.

2. Mülkü Önceden İnceleyin

Acele etmeyin. İlk olarak, evin her nüansını öğrenmek zorundasınız. Çok farklı olabileceğini unutmayın, bu yüzden her ayrıntıya dikkat etmelisiniz. Fotoğraf çekmeden önce, evin ve bahçenin etrafında yürüyün ve birkaç çekim yapın.

Her odanın 2-3 farklı fotoğrafını çekin.

Profesyonel fotoğraflar çekerken dikkat edilmesi gereken özellikleri belirlemek için bu örnek çekimleri çok dikkatli bir şekilde incelemelisiniz. Bu yaklaşım, fotoğrafçıların ilk bakışta algılanamayan ancak büyük önemi olan ayrıntıları görmelerine yardımcı olur.

3. Perdeleri Açın

Doğal ışığın en iyi seçenek olduğunu hatırlamanız gerekir. Hiçbir yapay ışık kaynağı güneşin yerini alamaz.

Bu şekilde sadece çok güzel, doygun gölgeler elde edebilirsiniz. LED paneller ve reflektörlerle doğal ışığın etkisini artırın. Mobilyaların metal, ahşap veya tekstil unsurları gibi önemli ayrıntıları vurgulamanıza yardımcı olacaklar.

Ayrıca, doğal ışık fotoğraflarınızı mümkün olduğunca gerçekçi hale getirecek ve müşteriler evin nasıl göründüğünü görecek.

4. Tüm Işıkları Açın

Bu, emlak fotoğrafçılığının temel ama aynı zamanda çok yararlı ipuçlarından biridir. Her şey hedeflerinize bağlıdır. Örneğin, ek ışık resimlerinize biraz sıcaklık ve rahatlık verecektir.

Işıklar kapalı olarak çalışmak size dengeli bir sıcaklık getirecektir, ancak bu tür resimler oldukça soğuk görünecektir.

5. Düşük Işıkta Tripod Kullanın

İyi görüntü netliği elde etmenize ve çekim işlemini basitleştirmenize yardımcı olacaktır.

6. Full Frame Fotoğraf Makinesi seçin

En iyi kamerayı seçmek başarınızın anahtarıdır. Full frame fotoğraf makinesi tercih etmenizi öneririm. Bu tür çekim için mükemmeldirler.

Gerçek şu ki, kırpılmış (cropped) bir fotoğraf makinesi sensörü çok fazla ışık alamıyor ve tam çerçeve (full frame) kameralar bu görevle mükemmel bir şekilde başa çıkıyor.

Bununla birlikte, böyle bir cihazı satın alma fırsatınız yoksa, değiştirilebilir lensli herhangi bir kamerayı seçin. Bu şekilde, en basit kamera gövdesini bile daha profesyonel hale getirebilirsiniz.

7. Geniş Açılı Lensler Satın Alın

Profesyonel düzeyde emlak fotoğrafları çekmek için sabit olmayan iyi lensler kullanmalısınız. Çoğu zaman, bir fotoğraf makinesinin kendisinden daha büyük bir rol oynarlar.

Geniş açılı lensleri seçin. Odayı görsel olarak büyütmenize ve daha rahat bir görünüm yaratmanıza yardımcı olurlar.

8. Gerekirse Flaş Kullanın

Ekipman listenize mutlaka harici flaşlar ekleyin. Fotoğraf makinelerinin kendi flaşları çok zayıftır. Gün ışığı almayan odalarda, aydınlatmanın yetersiz kaldığı köşelerde harici bir flaş kullanmanızı tavsiye ederim.

9. Polarize Filtre Kullanın

Lensiniz için doğru boyuta sahip bir polarize filtre alın.

Hoya ve Marumi marka polarize filtreler kullandım ve ikisi de harika. Hoya filtrelerini tercih sebebim ise renkler daha sadık görünüyor.

10. Reflektör Şemsiyeler Kullanın

Şemsiyeyi ne kadar uzağa yerleştirirseniz, o kadar az ışık geleceğine dikkat edin.

Bir şemsiyenin konumunu değiştirerek, flaşın gücünü etkileyebilirsiniz.

11. Çekimde Yaratıcı Açıları Bulun

Odanın içini köşeden fotoğraflamayın. Bu tür fotoğraflar çok önemsiz görünüyor. Daha ilginç, olağandışı açılar bulmaya çalışın. Bu, emlak fotoğrafçılığı işinde çok önemli bir şey.

Örneğin, bir kapıdan bir odayı çekebilirsiniz. Böylece tüm odayı gösterebilirsiniz. Ayrıca, detaylara dikkat etmeyi unutmayın. Resim veya bazı mobilya parçaları gibi dikkat dağıtıcı unsurlar fark ederseniz net bir görüntü oluşturmak için bunları çerçeveden çıkarın.

12. Doğru Kamera Ayarlarını Yapın

Emlak fotoğrafçılığı iyi bir aydınlatma gerektirir. Özel aydınlatma ekipmanınız yoksa veya nasıl kullanılacağını bilmiyorsanız, fotoğraflarınızın kalitesini yüksek tutmak için bu kamera ayarlarını deneyebilirsiniz.

Diyafram. F / 8 ile F / 11 arasında bir diyafram değeri kullanın. Ancak, bazı nesneleri vurgulamak istiyorsanız, sığ bir alan derinliğini deneyebilirsiniz.

Deklanşör hızı. Deklanşör hızı normal olarak saniyede 1/60 ve 1/2 arasında olmalıdır. Bu değer odadaki ışık miktarına bağlıdır.

13. ISO Ayarlarına Dikkat Edin

Yüksek deklanşör hızları, ISO değerinin artırılmasını gerektirir. Çok yüksek ISO’nun fotoğraflarınıza çok fazla dijital parazit ekleyebileceğini unutmayın. ISO’yu 400’ün altına ayarlamaya çalışın.

Kameranızı öğrenin, deneyin ve fotoğraflarınızın kalitesini bozmayacak mükemmel değeri bulun.

14. Renk Sıcaklığını Düzeltin

Gerçek şu ki, sonuç sadece becerilerinize ve ekipmanınıza bağlı olmayacak. Görüntü kalitesi genellikle birçok faktöre bağlıdır. Örneğin, aydınlatma, kötü hava koşulları, yanlış gölgeler veya istenmeyen dağınıklıktan etkilenebilir.

Işık sıcaklığının nasıl düzeltileceğini öğrenin. Bu beceri, birçok sorunu çok kolay ve hızlı bir şekilde ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

Örneğin, banyoda yapay aydınlatma hoş olmayan sarı bir renk tonu verebilir. Bu kusuru ortadan kaldırmak için, sarı gölge düz beyaz bir ışığa dönüşene kadar sarı (veya turuncu) kaydırıcıyı hareket ettirmeniz yeterlidir.

Bu arada, aynı anda farklı ışık kaynakları kullanırsanız, örneğin gün ışığını LED, CFL ve halojen lambalarla birleştirirseniz, böyle bir sorun yaşamazsınız.

15. Doğru Lens Kullanın

Perspektif çarpıtması emlak fotoğrafları için oldukça yaygın bir sorundur. Geniş açılı lenslerin kullanılması nedeniyle oluşur. İki tür bozulma vardır:

Namlu bozulması: Bu kusur ultra geniş açılar kullanılırken ortaya çıkar. Bu durumda, fotoğrafçı düz olanlardan ziyade görüntünün kenarına yakın kavisli çizgiler alır.

Perspektif bozulması: Bu, geniş açılı lenslerin bir özelliğidir. Gerçek şu ki, perspektif abartılı görünüyor çünkü insan gözlerinin ve beyninin olağan algısından farklıdır.

Bu eksiklikleri gidermek için fotoğraf düzenleme araçlarını doğru kullanmak gerekir.