fbpx

Adobe Dreamweaver Ne İşe Yarar?

Html dili web sayfalarını oluşturan genel bir dildir. Web sayfasının tasarımı için html dilini bilmek gerekir ve metin editörünün yardımı ile bu dili işlemek gerekmektedir. Html dilinin ayrıntılarını öğrenmeden de işinizi kolaylaştıracak metin editörleri de bulunmakta. Eğer metin editörlerinden en az birini kullanıyorsanız html ya da diğer bilgisayar dillerini de ayrıntılarını öğrenmenize gerek kalmayacak ve web sayfası tasarlayıp oluşturabileceksiniz. İşte bu metin editörlerinden birisi de Dreamweaver’dır ve oldukça popülerdir.

Dreamweaver Neler Yapabilir?

Metin editörlerinden birisi olan Dreamweaver, bizim için bir görsel çalışma ortamı sunmaktadır. Dreamweaver programında kodunuzu yazdığınız yerin hemen yan tarafında da kodunuzun arama motorunda ki görseli çıkacaktır. Hatta oluşturmuş olduğunuz web sitesini herhangi bir arama motoru ile açarsanız aynı şekilde karşınıza çıkabilir. Tabi diyelim ki kodlarda tekrardan birkaç değişiklik yapmak istiyorsunuz o zaman da Dreamweaver’ı açıp yapmak istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz. Kısacası Dreamweaver programı sizlere web sayfası ve tasarlama konusunda büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Dreamweaver Neden Tercih Ediliyor?

Dreamweaver programına benzeyen birçok program olsa da son günlerde en çok tercih edilen programlardan birisidir. Dreamweaver’ı hem profesyonel olarak bilgisayar programcılığı ve web sayfa tasarımı yapan kişiler hem de amatör tasarımcılar tarafından tercih edilmektedir. Dreamweaver’ın diğer programlara göre daha fazla tercih edilme nedeni ise, öğrenmenin ve kullanmanın daha da basit olmasıdır. Sayfa tasarlarken ve oluştururken bu programın sizlere sunduğu özellikler ve kolaylıklar diğer programlara nazaran çok daha kolaydır ve ayrıntılıdır. Özellikle bu programı üreten kişinin sağlamış olduğu kolaylıklar ve uygulamalar ile birlikte bu programı kullanmak çok daha rahat bir hal almıştır.

Dreamweaver Nasıl Kurulur?

Tabi Dreamweaver lisanslı bir programdır ve bu programı kullanabilmek için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu program internet üzerinden size 30 günlük ücretsiz deneme sunmakta, isterseniz bu ücretsiz denemeden de faydalanabilirsiniz. Bu deneme sürümünde de programın kendi taşıdığı özellikler ve kolaylıklar vardır. Dreamweaver programının da kurulumu oldukça basittir. Diğer programlarında kurulduğu gibi hemen hemen bütün sistemlerde ve cihazlarda da basit bir şekilde kurulabilir.

Dreamweaver Nasıl Çalıştırılır?

Bu program kurulduktan ve çalıştırmaya başladıktan sonra sizlere çok fazla paket seçeneği sunacaktır. Sizin için sunulan bu paketlerin büyük bir kısmını kapatabilirsiniz. Çünkü size sunulmuş olan bu paketlerin bazılarını sonraki seviyelerde işinize yarayacaktır. Eğer paketlerden sadece Objects ve Property paketlerini açık tutarsanız size ilk başlarda yeterli olacaktır. Document Window ise sayfaların oluşumunu yapabileceğiniz ana penceredir. Objects paketi sayesinde sayfanıza eklemek istediğiniz bütün nesneleri ekleyebilirsiniz. Tablo, resim ya da yazı gibi istediğiniz şeyleri ekleyebilirsiniz. Property sayesinde de seçmiş olduğunuz bütün öğelerin özelliklerini değiştirebilir ve geliştirebilirsiniz. Mesela Property ile resimlerin boyutlarını değiştirebilirsiniz ya da yazılara veya dosyalara link ekleyebilirsiniz.

Dreamweaver Menüleri

File menüsünü kullanarak da yeni bir sayfa açabilirsiniz, o sayfayı kaydedebilirsiniz ya da önceden kurmuş olduğunuz herhangi bir dosyayı açabilirsiniz. Edit menüsü sayesinde de Dreamweaver ile ilgili özelliklerin hepsini ya da kopyala yapıştır gibi işlemleri rahatça yapabilirsiniz. Sayfanıza herhangi bir nesne eklemek isterseniz Insert menüsünü, çalışma yaptığınız sayfanın da görünümünü değiştirmek ve bu sayfaya yardımcı öğe kullanmak içinde View menüsünü kullanabilirsiniz. Diğer Dreamweaver menüleri de şunlardır: sayfalarınızda bulunmakta olan öğeleri ve resimleri değiştirebilmek için Modify menüsü, karakterleri düzenlemek için Text menüsü, son olarak da devamlı yapmış olduğunuz işlemlerin hızlanmasını sağlamak içinde Commands menüsü size yardımcı olacaktır.