fbpx

E-ticaretten Daha Fazla Verim Almanızı Sağlayacak Fotoğraflar Hakkında Bilgi

Artık devir internet devri ve alışverişler de çevrimiçi mağazalardan yapılmaktadır. Siz de ürünlerinizi internet üzerinden satmaya karar verdiyseniz ve ürün fotoğraflarının nasıl satışları etkileyeceğini düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Yüksek kalitede ürün fotoğrafları, çevrimiçi mağazalara liderlik ediyor desek pek de yanlış sayılmaz.
Kimsenin almayacağını düşündüğün tişörtlerini mi düşüyorsun? Hayır, yanlış ürün çekimi ile oluşan bir hata bu sadece. Sizler için profesyonel düzeyde ürün çekimi yapıyoruz. Yani kısaca ürününüzün satmayacağını düşünmeyin.
Bir sonraki milyoner olmayı istiyorsanız, e-ticaret ürün fotoğraflarınızı profesyonel kişilere yaptırmalısınız. Bu konuyu biz üstleniyoruz ve profesyonel bir biçimde e-ticaret ürün fotoğrafları çekiyoruz. Profesyonel bir çekimindense, zaten sahip olduğunuz ekipmanları kullanarak da ürün çekimi yapabilmeniz mümkündür. Evinizde küçük bir stüdyo oluşturabilir ya da hâli hazırda olan bir stüdyonuzda bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ekipmanlarınızı hazırlayın

Akıllı telefonunuzdan çektiğiniz ürün ya da ürünler hâlâ kirli mi gözüküyor? Sorun muhtemelen akıllı telefonunuzun kamerası kirliliğinden kaynaklanıyordur. Temiz bir bez yardımı ile akıllı telefonunuzun kamerasını iyice temizleyin ve kameraya dokunmamaya özen gösterin. Ayrıca ürünün de temiz olduğundan emin olmalısınız, kirli ürünler müşteri ya da potansiyel müşteri karşısında olumsuz yorumlar alacaktır. Ürünü çekmeden önce güzel bir şekilde temizlediğinizden emin olun ve varsa tozunu mutlaka alın. Ürüne dokunmaktan çekinin, üründe parmak izinizin belirgin bir biçimde kalmasını istemezsiniz.
Eğer bir yastık çekimi yapacaksanız, yastıkları dolgunlaştırın, kırışıklıklarını düzeltin ve her şeyin mükemmel görünmesine özen gösterin. Unutmayın, ürün çekiminden önce ne kadar emek verirseniz o kadar kaliteli işler ortaya çıkacaktır.

Bir stüdyo ortamı hazırlayın

Çeleceğiniz ürün küçükse pencerenin yanına bir masa koymanız işinizi görecektir. Küçük öğeler için pencerenin yanına bir masa yerleştirin. Fotoğraflarda harika görünen büyük ve eşit bir doğal ışık kaynağıdırlar. Ne yaptığınızı kesinlikle bilmiyorsanız, flaş veya elektrik ışığı kullanmaktan kaçının. Masayı temizleyin, dağınıklığı giderin ve isteğinize bağlı masaya bir örtü serin. Fotoğraflarınızın çoğunun arka planı elbette olacak, bundan dolayı mümkün olduğunca basitleştirmek isteyebilirsiniz. Bu yüzden de bir masa örtüsü kullanırsınız.

Elinizdeki en iyi kamerayı kullanın

Çekeceğiniz ürün fotoğraflarının kaliteli olmasını istiyorsanız elinizdeki en iyi kamerayı kullanın. Neredeyse herkes gibi, rahat rahat kullanabileceğiniz bir DSLR fotoğraf makineniz yoksa, buna en yakın kalitedeki fotoğraf makinelerini de tercih edebilirsiniz. Veyahut akıllı telefonunuz ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.